Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2017

Kenali Apa Itu Serum

Anda tak sendirian jika tak mempunyai idea apa itu serum. Ia melembapkan, tetapi anda masih memerlukan pelembap. Ia boleh jadi berminyak, tetapi ia tidak semestinya face oil. Ia boleh berair, tapi adakah ia essence? Begitu banyak persoalan!

Apa itu serum? Serum adalah produk penjagaan kulit yang anda boleh pakai pada kulit anda selepas bersihkan muka tetapi sebelum memakai pelembap. dengan niat untuk menyampaikan ramuan kuat terus ke dalam kulit. Serum sangat sesuai untuk tugas ini kerana ia terdiri daripada molekul yang lebih kecil yang boleh menembusi jauh ke dalam kulit dan menyampaikan kepekatan bahan aktif yang sangat tinggi. Ini menjadikan mereka alat yang hebat untuk menyasar kebimbangan penjagaan kulit tertentu, seperti keriput. Selamat tinggal, tanda-tanda penuaan!
Adakah serum pelembap? Ya dan tidak. Serum boleh menjadi penuh dengan bahan pelembap (asid hyaluronik, ceramida) untuk membantu kulit mengekalkan kelembapan. Tetapi, itu tidak menjadikan mereka pelembab dalam pengertia…

Kenali Mary Jardin

Apa tu Mary Jardin?
Nama orangkah??
Nama tempatkah??

Haha dua-dua bukan. Mary Jardin ni jenama satu produk baru di pasaran. Baru dilahirkan bulan Ogos tahun lepas (2016). Kiranya baru setahun jagung. Masih baby lagi laa ;). Eh tapi baby baby pun dah ada raaamai peminat setia tau. Kalau tak masakan la jualan bulanan Mary Jardin mencecah jutaan ringgit setiap bulan! Wowwwwee!! Awesome kan ;)


Apa yang best produk ni berasaskan bahan semulajadi dan organik tau. Apa yang lagi best produk ni adalah buatan Malaysia! Dannn ianya adalah Muslim products! ^_^



Sekali dengar nama, sekali tengok design produk, amacam? Nampak classy kan? Of course la nampak very classy sesuai dengan tagline Mary Jardin, “Every Women’s Dream”. Memang confirm make a dream come true sangat la bagi sesiapa yang dah cuba tu ;)
Sekali cuba rasa seperti berada di taman lavender di Europe tuuuu. Rasa macam bukan di Malaysia dah la. Hihi serius tau itulah apa yang nadiah rasa ;)




Nadiah Mahzir Lavender Lover,
www.wasap.my/60134427708
na…

Alergik kepada sesuatu. Normalkah?

Ramai yang tertanya-tanya mengenai alergik..  Pakai skincare natural & organic pun boleh still alergik ka? Makan supplement yang natural based pun boleh dapat alergik??

Yang sebenarnya perlu difahami bahawa alergik kepada sesuatu adalah perkara normal. Ada orang alergik dengan makanan laut, ada org alergik telur, ada org alergik susu, ada orang alergik dengan habuk, ada orang alergik kucing, ada orang alergik burung, ada orang alergik bunga, ada orang alergik susu, ada orang alergik kekacang, ada orang alergik debunga...Pendek kata, walaupun bahan-bahan semulajadi dan sumber alam skalipun, memang lumrahnya jika seseorang punya alergik tersendiri.
Kalau sumber-sumber natural/organic/asli pun manusia boleh alergik, apatah lagi yang bukan semulajadi/natural atau yg chemical-based. Huhu... Sebagai contoh, produk Mary Jardin sendiri menggunakan bahan dari sumber bumi yg asli & natural + organic. Dan sudah tentu tidak menghairankan terdapat pengguna yang alergik kepada salah satu bahan …