Skip to main content

MY HAPPY STORY!


Assalamualaikum.
Lama dah tak bersiaran dekat blog. Macam dah bersarang kan? Huhuuu
Sebenarnya kan, menyepi bukan saja-saja. Menyepi sebentar di sini sebab ada sebabnya. Merancang sesuatu yang lebih besar ^_^

Apa tu?
Ada yang teruja nak tahu ke?


Alhamdulillah, sebenarnya dok pulun set up bisnes baru. Hihi.
Bisnes apa tu? Mary Jardin! Ada yang tau ka? Seppp sikittt hihi ;)


Korang tahu tak Mary Jardin ni produk baru tau. Tapi tapi tapi... dalam 3 bulan dah capai sale RM 1 juta! Wowww amazing right?

Dan dan dan...yang lagi best tau dak...

Mary Jardin ni produk tempatan Malaysia tau. Haa yang baru dengar pasal Mary Jardin ni mesti dok ingat Mary Jardin ni produk luar Negara kan? Hihihi
Serius memang produk anak tempatan, dan yang lagi best pengasasnya pasangan suami isteri doctor perubatan tau.
Nadiah mula join Mary Jardin ni masa bulan tengah bulan 10 tahun lepas. Masa tu produk ni baru kira-kira sebulan lebih. Kira masa nadiah join tu fresh sangat-sangat lagi. Masa tu agent baru 300 lebih. Dan amazingly, sekarang tau tak dah capai 3000 lebih agent! Superb kan???
Memang cepat sangat-sangat MJ ni grow. Hari-hari kena guna buka gear 5 sebab Dr. Maryam (CEO MJ) guna enjin Ferrari. So kena la laju kayuh kat belakang. Ahakkkss!
That’s why la kenapa nadiah menyepi sebentar di blog ni. Kes pulun giler2 nak bangunkan my own team! Bab tu nanti nadiah cerita lebih lagi k ;)

Cumanya nak cakap, apa BERITA BEST GILER tu?

Berita yang saaaangat best tu Alhamdulillah nadiah dah berjaya up rank naik stokis! Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah....
Bukan senang tauuuu. Dalam MJ ni tak sama dengan produk lain yang nak up rank boleh laburkan duit sampai cair mairr tu.. Ok bab ni pun nanti nadiah cerita lagi k. Kalau cerita semua dalam entri ni tak dak modal la nak cerita untuk next entri. Hihihi kan kan ;)

Selamat malam,
Mary Jardin Stockist
Founder Empayar Mary Jardin


Comments

Popular posts from this blog

FORMULA PENTING MATEMATIK UPSR

Seringkali anak-anak pelajar menghadapi masalah dalam menganalisis potensi diri dalam pembelajaran. Kekadang masalah yang kecil dikatakan besar. Sedangkan potensi dirinya adalah besar berbanding sangkaannya.
Begitu juga halnya dalam subjek MATEMATIK. Seringkali pelajar berasa susah. Sedangkan sebenarnya tanpa sedar masalah utamanya adalah FORMULA. Sangat sayang sebenarnya anak-anak pelajar yang punya potensi A+ tidak dapat menjawab soalan hanya kerana kekeliruan dalam penggunaan formula. Justeru, di sini ingin saya kongsikan beberapa formula yang dikira penting dalam menjawab soalan matematik. Selamat mencuba!



Nombor, Perpuluhan dan Masa

Jarak, Jisim dan Isipadu

Luas, Isipadu dan Perimeter



Purata dan Peratus

Terima kasih atas kesudian anda mengambil sedikit perkongsian input dari blog saya ini. Saya cuba membantu sekadar kemampuan saya. Jika ada sebarang permasalahan berhubung kaedah ini boleh e-mail terus secara personal kepada saya. Kepada yang ingin saya kongsikan kompilasi formula ini …

DOA KETIKA MENGIBAS TEMPAT TIDUR

▶ DOA KETIKA MENGIBAS TEMPAT TIDUR


بِاسْمِكَ رَبِّ وَضَعْتُ جَنْبِي وَبِكَ أَرْفَعُهُ إِنْ أَمْسَكْتَ نَفْسِي فَارْحَمْهَا وَإِنْ أَرْسَلْتَهَا فَاحْفَظْهَا بِمَا تَحْفَظُ بِهِ الصَّالِحِينَ

Maksudnya:

Dengan nama-Mu Wahai Tuhanku, aku baringkan badanku dan atas nama-Mu aku mengangkatnya, dan jika Engkau menahan diriku (matikan aku), maka rahmatilah daku, dan jika Engkau melepaskannya, maka jagalah sebagaimana Engkau menjaga hamba-Mu yang soleh.

Kelebihan : Rasulullah berkata : "Apabila seseorang dari kalian hendak tidur, maka hendaklah dia mengibaskan di atas tempat tidurnya dengan kain sarungnya, karena dia tidak tahu apa yang terdapat di atas tempat tidurnya.

[Direkod Oleh Al-Bukhari: 6320]
Selepas itu, bacalah... 
1) Ayat Kursiy 2) Surah Al-Ikhlas 3) Surah Al-Falaq 4) Surah An-Nas Kemudian, tarik nafas dan hembuskan di telapak tangan...dan sapulah ke seluruh badan. Moga menjadi perlindungan.
AKHIR SEKALI! Jangan lupa baca DOA SEBELUM TIDUR ^^


Metodologi Penulisan Kitab Tafsir Ibn Kathir

Tafsir Ibn Kathir merupakan salah sebuah kitab Tafsir bil-Ma’thur yang menduduki tempat kedua selepas Tafsir al-Tabari. Ia adalah sebuah kitab tafsir yang terkenal dan menjadi rujukan utama untuk ulama tafsir dan masyarakat Islam seluruh dunia. Kitab Tafsir Ibn Kathir lebih dikenali dengan nama: Tafsir al-Qur’an al-A’zim (تفسير القران العظيم  ) yang telah diterbitkan secara meluas dalam pelbagai versi olahan dan cetakan.