Monday, October 23, 2017

Alergik kepada sesuatu. Normalkah?


Ramai yang tertanya-tanya mengenai alergik.. 
Pakai skincare natural & organic pun boleh still alergik ka?
Makan supplement yang natural based pun boleh dapat alergik??

Yang sebenarnya perlu difahami bahawa alergik kepada sesuatu adalah perkara normal. Ada orang alergik dengan makanan laut, ada org alergik telur, ada org alergik susu, ada orang alergik dengan habuk, ada orang alergik kucing, ada orang alergik burung, ada orang alergik bunga, ada orang alergik susu, ada orang alergik kekacang, ada orang alergik debunga...Pendek kata, walaupun bahan-bahan semulajadi dan sumber alam skalipun, memang lumrahnya jika seseorang punya alergik tersendiri.

Kalau sumber-sumber natural/organic/asli pun manusia boleh alergik, apatah lagi yang bukan semulajadi/natural atau yg chemical-based. Huhu...
Sebagai contoh, produk Mary Jardin sendiri menggunakan bahan dari sumber bumi yg asli & natural + organic. Dan sudah tentu tidak menghairankan terdapat pengguna yang alergik kepada salah satu bahan yang digunakan. Sebenarnya semua tu bergantung kepada tindak balas badan kita juga. Apa yang penting kita berusaha untuk sembuh, pada hakikatnya Allah Yang Maha Menyembuhkan..


Mary Jardin product's ingredients




Nadiah Mahzir,
Lavender Lover,
23 Oktober 2017

Baiti Jannati.


Sunday, March 5, 2017

MY HAPPY STORY!


Assalamualaikum.
Lama dah tak bersiaran dekat blog. Macam dah bersarang kan? Huhuuu
Sebenarnya kan, menyepi bukan saja-saja. Menyepi sebentar di sini sebab ada sebabnya. Merancang sesuatu yang lebih besar ^_^

Apa tu?
Ada yang teruja nak tahu ke?


Alhamdulillah, sebenarnya dok pulun set up bisnes baru. Hihi.
Bisnes apa tu? Mary Jardin! Ada yang tau ka? Seppp sikittt hihi ;)


Korang tahu tak Mary Jardin ni produk baru tau. Tapi tapi tapi... dalam 3 bulan dah capai sale RM 1 juta! Wowww amazing right?

Dan dan dan...yang lagi best tau dak...

Mary Jardin ni produk tempatan Malaysia tau. Haa yang baru dengar pasal Mary Jardin ni mesti dok ingat Mary Jardin ni produk luar Negara kan? Hihihi
Serius memang produk anak tempatan, dan yang lagi best pengasasnya pasangan suami isteri doctor perubatan tau.
Nadiah mula join Mary Jardin ni masa bulan tengah bulan 10 tahun lepas. Masa tu produk ni baru kira-kira sebulan lebih. Kira masa nadiah join tu fresh sangat-sangat lagi. Masa tu agent baru 300 lebih. Dan amazingly, sekarang tau tak dah capai 3000 lebih agent! Superb kan???
Memang cepat sangat-sangat MJ ni grow. Hari-hari kena guna buka gear 5 sebab Dr. Maryam (CEO MJ) guna enjin Ferrari. So kena la laju kayuh kat belakang. Ahakkkss!
That’s why la kenapa nadiah menyepi sebentar di blog ni. Kes pulun giler2 nak bangunkan my own team! Bab tu nanti nadiah cerita lebih lagi k ;)

Cumanya nak cakap, apa BERITA BEST GILER tu?

Berita yang saaaangat best tu Alhamdulillah nadiah dah berjaya up rank naik stokis! Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah....
Bukan senang tauuuu. Dalam MJ ni tak sama dengan produk lain yang nak up rank boleh laburkan duit sampai cair mairr tu.. Ok bab ni pun nanti nadiah cerita lagi k. Kalau cerita semua dalam entri ni tak dak modal la nak cerita untuk next entri. Hihihi kan kan ;)

Selamat malam,
Mary Jardin Stockist
Founder Empayar Mary Jardin


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...