Thursday, July 21, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER



Hari ni tanggal 21 Julai terukir sejarah baru. Terjah dan join SEGMEN KHAS untuk blogger baru! Sebelum ini bukan tidak pernah tahu tentang blog Ben Ashaari tetapi belum terbuka hati dan berkesempatan kunjung ke sana. Serious


Blog tinta-srikandi ni. Apa yang menarik ya?


Empunya blog yang menggunakan nama pena Srikandi Al-Azwar ini amat meminati bidang penulisan. Bermula dengan minat membaca dari bangku sekolah lagi sehinggalah mula berjinak-jinak menintakan cebisan minda ilham dari Allah Ta’ala sejak hujung tahun lalu. Belum sampai setahun. Sangat baru kan? 

Tulisan dan entry pertama Srikandi Al-Azwar adalah adalah Cerpen Anak Soleh. Kepada yang belum pernah membacanya sila klik ANAK SOLEH.

Berblog dan menulis bukan sekadar ingin luangkan masa tetapi lebih dari itu! Dambakan redho Ilahi! Sesungguhnya, biarlah setiap detik yang berlalu itu ada catitan ‘amal kebaikan yang dilakukan.

Sedetik tanpa gerak kerja Islam itu bagaikan menyesakkan dada ini. Rasa jauh dari Allah.
Jadi, jika ada masa yang terluang, seperti mana sabda Rasulullah:

sampaikanlah tentangku walau sepotong ayat.

Hari-hari da’wah.

Hari-hari top up kekurangan amal.

Hari-hari peroleh Redho Ilahi..


Jadi sahabat-sahabat, jom kita bantu-membantu sesama kita.
Bukankah:

“bandingan seorang mukmin dengan seorang mukmin yang lain bagaikan satu bangunan, kuat-menguatkan antara satu sama lain”.
(riwayat al-Bukhari dan Muslim).

Ya, ana rasa kuat dengan sokongan antum! Really appreciate!



Apakah engkau bisa menyampaikan kepada kaum engkau tentang dakwahku, semoga Allah memberi manfaat kepada mereka dengan (dakwah) engkau, dan memberi pahala kepadamu pada mereka.
-Shahih al-Jami’, no. 176 (Hadis Hasan)-


Boleh FOLLOW ana jika rasa ana mampu berikan sesuatu yang bermanfaat melalui tinta da’wah ana.

“Sebaik-baik manusia ialah yang banyak memberi manfaat kepada orang lain.”
(al-Qudha’i)

InsyaAllah ana usahakan nukilan yang dirasakan bermanfaat sahaja!

Syukran kathir ‘alaikum! Arigato! Kamsahamida! (^_^)



Srikandi Al-Azwar
20 Sya’ban 1432H/21 Julai 2011
Berkelana mencari redho Ilahi..


Bestnye dapat KLIK sini. 
Boleh main game dan macam-macam lagi!!(^_^)

14 comments:

  1. salam ziarah & follow..semoga istiqamah dalam penulisan..kalau sudi singgah la baca mana-mana ilmu untuk akhirat..sama-sama kita berkongsi, insyaALLAH bermanfaat..^^

    ReplyDelete
  2. Nuur_mutiara: Syukran kathir atas kunjungan dan follow ana! Moga Allah berkatimu! All the best untuk kita semua! (",)

    ReplyDelete
  3. hai2,,
    ninie terjah sini dari segmen abg ben..
    salam persahabatan (n_n)

    http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

    ReplyDelete
  4. salam kenalan dari nyzham
    jejalan dari segmen Encik BA
    dah follow belog awak dah
    kalo sudi folloow la belog saya plak

    ReplyDelete
  5. salam

    terus berblogger kerana Allah. Ikhlaskan niat menulis kerana Allah

    insha Allah.. ganjaran kebaikkan akan diperolehi

    ReplyDelete
  6. semoga istiqamah dengan penulisan yang bermanfaat.
    singgah dr segmen Ben Ashaari
    kongsi cerita di http://mindasegarku.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. salam kenal :)

    Disable word verification untuk mesra pengguna. Boleh baca selanjutmya di sini

    http://monolog25.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. marina, blogger baru datang bacer sini...salam perkenalan... :-)

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

    ReplyDelete
  9. salam kenalan you ! HAHA :))

    jemput singgah blog saya pula ya . ;) http://pucukandubi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

    have a great day ahead and , take care ! :D

    ReplyDelete
  10. hye disana, sy disini.. heheh..
    singgah2 sambil berkenalan... :)

    dukacita sbb x sempat nak join segmen bro ben ni.. urrmmm...

    tp takpe..
    singgah2 la blog sy kalau ada masa yee.. :)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum :)
    trima kasih kerana sudi dtg singgh blog saya
    blog kamu menarik,penh info
    :D

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan...
    terima kasih dtg blog saya =)
    sudah follow sini juga..sy suka blog ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...